Tüp Bebekte Yüksek Başarı Stratejileri

Özel Smyrna Art Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi’nden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Sühendan Türker Cebeci Tüp bebek tedavisinde başarının önemli göstergesinin implantasyonun (rahim içine yapışma) gerçekleşmesi ve devam etmesi olduğunu belirterek, tüp bebekte yüksek başarının yöntemlerini anlattı.
 
“Tüp bebek tedavisinde başarının önemli göstergesinin rahim içine yapışmanın gerçekleşmesi olduğunu belirten  Op. Dr. Cebeci, “ Bu amaca ulaşmak için yumurtalıklardan ilaçlarla, ideal sayıda yumurta elde etmeye çalışılır. Elde edilen yumurtalara mikroenjeksiyon yapılarak embriyo oluşması sağlanır.  kaliteli embriyo oluşması başarıdaki önemli faktörlerden biridir. Embriyo kalitesini arttırmak için IMSI (intrastoplazmik morfolojiye göre seçilmiş sperm enjeksiyonu) ve doğru embriyo seçimi için Time Lapse teknolojisi (embriyoların tüm gelişim sürecinin anlık izlenebilmesi) günümüzde ön plana çıkmış yöntemlerdir. Seçilmiş embriyonun tutunmasındaki ikinci önemli faktör ise endometriumun (rahim iç tabakası)uygun zamanda ve ve reseptivitede (özellikte) olmasıdır.” dedi
 
Yumurta geliştirme tedavisinin (KOH) özellikle çok yumurta geliştiren ve hormonları çok yükselen hastalarda endometriumda birtakım olumsuz değişikliklere neden olduğunun anlaşıldığını belirten Op. Dr. Cebeci, “ Bu da embriyonun tutunmasında (İmplantasyon) başarısızlığa sebep olmaktadır. Bu nedenle embriyo dondurulması son yıllarda oldukça ön plana çıkmıştır.” dedi.
 
Dondurma tekniği olarak vitrifikasyon tekniğinin kullanılmaya başlanması ile embriyoların daha canlı çözünür hale geldiğini belirten Özel Smyrna Art Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi’nden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Sühendan Türker Cebeci “  Bu da donmuş embrioların transferinin, tedavi esnasındaki taze embrioların transferi kadar (hatta bazı hasta gruplarında daha fazla) başarılı olmasını sağlamıştır. Böylece endometrium ile alakalı şüphelerin bulunduğu hallerde, embrioların tümünün dondurulması ve daha sonra, daha az ilaç etkisindeki veya doğal endometriuma transfer edilmesiyle çok daha iyi gebelik oranları elde edilir hale gelmiştir.” İfadelerinde bulundu
 
Embrio dondurma ve daha sonra  transfer stratejisi
 
1 transfer sonrası artan embriyolar için
 
2 OHSS  (ovaryan hipersitümilasyon sendromu ) riski olan hastalar için
 
3 Embrioda genetik tanı (PGT) yapılacak hastalarda embrio biriktirmek için
 
4 Tedavi sürecinde ortaya çıkan sorunların giderilmesine zaman kazanmak için başarıyla uygulanmaktadır. Bütün tedavi sikluslarında embriyoların tümünü dondurup daha sonra transfer edilmesi yönünde görüşler dahi görüşler mevcuttur.
 
Sonuç olarak, embriyo dondurma ve sonrasında transfer pek çok hastada daha yüksek gebelik oranlarına ulaşmamızda kullanılabilecek bir stratejidir.
 
Op. Dr. Sühendan TÜRKER CEBECİ


İletişim Formu

Adınız Soyadınız :
Telefon :