BAŞARI ÖYKÜLERİ
ÇOCUK HAYALLERİYDİ ŞİMDİ “MASAL” OLDU
Aydın’da evlendikleri günden bu yana çocuk hayali kuran Sibel&Ümit Karakuş çifti, 10 yıl sonra hayallerine kavuştu. İzmir’de özel bir hastanede tüp bebek yöntemi ile kız bebek sahibi olan çift, bebeğe “Masal” adını koydu. Eczacı kalfası Ümit Karakuş ile bir mağazada satış danışmanı olan Sibel Karakuş, 10 yıl önce evlendi. Evlendikten kısa bir süre sonra bebek sahibi olmak isteyen çiftin çabaları sonuçsuz kaldı. Yanlış yönlendirildiklerini söyleyen Ümit Karakuş, “Bu süreçte başvurduğumuz herkes değişik şeyler önerdi. Yaklaşık 30 bin lira harcadık ama sonuç alamadık. Aşılama dahil birçok yöntem denedik. Eşimle bu yüzden ayrılma noktasına geldik. İkimiz de üzülüyorduk tekrar denemeye karar verdik. İzmir’deki SMYRNA ART TÜP BEBEK MERKEZİ’ni önerdiler ve çocuk sahibi olduk. Mutluyuz” dedi.
Sühendan Nil Prensesimiz kollarımızda...
Merhaba yüzümü güldüren ekip;
Symrna ile tanıştığım da çökmüş bir haldeydim. Bebeklerini kaybetmiş bir anneydim çünkü. Yapilan tüm tetkikler, araştırmalar çok yorucuydu. Psikolojik boyutu zaten apayrı…
BİZ EŞİMLE 2006 YILINDA BİRBİRİMİZİ ÇOK SEVEREK EVLENDİK. EVLENDİĞİMİZDE İKİMİZ DE 26 YAŞINDAYDIK VE HEMEN ÇOCUĞUMUZ OLSUN İSTİYORDUK. İLK BİR YIL HİÇ DOKTORA GİTMEDİK AMA HAMİLE KALAMADIM VE İŞTE BİZİM İÇİN O YORUCU, YIPRATICI SÜREÇ BAŞLAMIŞ OLDU. SÜREKLİ ÇEVREDEN SORULAN BUNALTICI SORULAR, BİR TARAFTAN KİM HANGİ DOKTORU TAVSİYE EDERSE HEPSİNE YETİŞME ÇABASI. O TARİHLERDE İSTANBUL’DA YAŞIYORDUK. SANIRIM EN AZ 20 DOKTORA GİTMİŞİZDİR VE SONUNDA AŞILAMA YAPTIRMAYA KARAR VERDİK VE HÜSRANLA SONUÇLANDI.
09.08.1997 yılında hayatımın anlamıyla tanıştım.10 sene evlilikten sonra arka arkaya iki kere tüp bebek yaptırdık. Sonuç olumsuz oldu ve bir süre ara verdik. Aradan altı yıl geçti bir daha tüp bebek yaptırmam diye düşünüyordum. Evleneli 16 yıl olmuştu yaşım ise 39du. Bu saatten sonra çocuğumuz olmaz dedik ve bu işin ucunu bıraktık.
2007 YILINDA MUTLU BİR BERABERLİĞE ADIM ATTIK VE BİR SENE BEBEK İSTEMEDİK. BİR SENE SONRA BEBEK YAPMAYA KARAR VERDİK. 3, 4 AY BEKLEDİM AMA OLMADI. ZATEN KADINSAL PROBLEMLERİM VARDI. ONDAN ŞÜPHELENEREK DOKTORA GİTTİM VE BİR SÜRÜ TEST YAPILDI,
20 OCAK 2012 TARİHİNDE DR. SÜHENDAN HANIM HAMİLE OLDUĞUMU SÖYLEDİĞİNDE DÜNYALAR BİZİM OLDU. BÖYLESİ BİR MUTLULUK İNANIN KELİMELERLE ANLATILAMAZ. TEDAVİ SÜRESİNCE HASTANEDE DEĞİL DE EVİMİZDE GİBİ HİSSETTİRDİNİZ BİZLERE. O KADAR KUTSAL Kİ GÖREVİNİZ,
İLK DENEMEMİZ MALESEF OLUMSUZ SONUÇLANDI YIKILMIŞTIK. BİR SÜRE KAFAMI TOPLADIM. DONDURULMUŞ EMBRİYO KONUSUNDA HİÇ ÜMİDİMİZ YOKTU. ÇEVREDEN DUYDUKLARIM UMUTLARIMI DAHADA BİTİRMİŞTİ.
İlk uygulamada Mini Tüp Bebek tedavisi ile büyüme hormonunun da yardımıyla beklenen mucize gerçekleşti ve 05/12/2013 tarihinde gebelik haberi verildi. Sonrasındaki takip süreci de çok başarılı geçti. 08/08/2014 tarihinde Büşra bebek dünyaya geldi. Hepimize mutluluk verdi. 05/12/2014 tarihinde ilk yuvasını ziyarete geldi.
Bayan I.T.D (39) merkezimize başvurduğunda tek yumurtalığı alınmıştı. Kalan yumurtalığında çok az sayıda yumurta yuvası vardı ve FSH (32) mü/ml. Hormonu yüksekti. Bu haliyle sadece %5 başarı vaat edecek bir hastaydı.
Yumurtalık rezervinin azalması günümüz kadınlarının önemli bir sorunudur. AMH, yumurtalık rezervinin FSH’a göre daha iyi bir göstergesi olarak kabul edilmektedir. FSH, AMH ve ultrasonda yumurta yuvası sayısı yumurtalık rezervinin değerlendirilmesinde kullanılır ve çocuk arzularını erteleyecek hastalara yol gösterir Buna rağmen menopoz yaşı belirleyicisi değildir AMH 0,4 ün altı over rezervinin belirgin azaldığını gösterir AMH değeri 0,1 altında ise pek çok merkez tüp bebek tedavisine dahi almaz fakat bu kadar düşük bir değer bile gebeliğin imkansız olduğunu söyleyemez
Hastamız Bayan D. Dal FSH değerlerinin gittikçe arttığını ve bunun gebe kalabilme oranını azalttığını duyduğunda henüz 33 yaşındaydı. Son FSH değeri 46 çıktığında gebelik şansının %10’ un altında olduğunu öğrendi. Yumurtalığında ki öncül yumurta sayısı da çok azalmıştı.
Klinefelter sendromu ; 47,XXY en sık olarak gördüğümüz kromozom sayısal bozukluklarıdır.Yapılan araştırmalara göre 500 erkek doğumunda 1 olasılıkla en sık görülen kromozom yapı bozukluğunu oluşturmaktadır. Kliniğimize sperm yapım bozukluğuna bağlı azoospermia nedeniyle başvuran erkeklerin %10-15’inde Klinefelter sendromu tespit etmekteyiz.